No block builder selected
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü; özel ve kamu kuruluşlarında, kurumu halka tanıtacak, kurumun çalışmalarına karşı halkta ilgi uyandıracak, kurum hakkında çevrede olumlu izlenimler yaratacak ilişkileri kurabilecek elemanları yetiştirmek amacıyla eğitim veren bölümlerdir.
Halkla İlişkiler; her sektörde ihtiyaç duyulan, çok yönlü bir meslek haline gelmiştir. Serbest piyasa ekonomisinin gelişmesi ile birlikte kuruluşların halkla ilişkilere verdiği önemin artması, iş bulma açısından bölüm mezunlarını avantajlı hale getirmektedir.
ÇALIŞMA ALANLARI
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunları, kamu kuruluşları ve özel sektörün birçok biriminin yer aldığı geniş bir yelpazede görev alma şansına sahiptir. Bu bölümden mezun olan öğrencilerin, turizm sektöründen gıdaya, eğitimden, sağlığa kadar her sektörün iletişim ihtiyacına cevap verecek bir pozisyonda çalışma imkanları vardır. Herhangi bir kurum içerisinde, iletişim uzmanı, reklam ve halkla ilişkiler sorumlusu, kurumsal iletişim sorumlusu, marka yöneticisi, pazarlama iletişimi koordinatörü gibi unvanlarla çalışabilirler. Öte yandan kurumların hizmet aldıkları reklam ajansı, halkla ilişkiler ajansı, medya planlama şirketi, dijital iletişim ajansı gibi firmalarda görev alarak yaratıcı grup, stratejik planlama, pazar ve tüketici araştırmaları, medya planlama ve satın alma, müşteri ilişkileri gibi alanlarda piyasaya dışarıdan tanıtım ve pazarlama hizmeti sunabilirler.
Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü içerisinde yer alan, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ön lisans programına TYT puanıyla öğrenci alınmaktadır. Öğrencinin iki yıl, (Dört yarıyıl) süren eğitim sürecinde; mezun olabilmesi için 120 AKTS kredi tutarında ders alması, 3+1 uygulama eğitimini (bir dönem) yapması, otuz günlük stajını tamamlayarak, 4 üzerinden en az 2 ortalamayı tutturması gerekir. Ön lisans eğitiminden mezun alan öğrenci, Dikey Geçiş Sınavıyla Lisans eğitimi veren; Görsel İletişim Tasarımı, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümlerine geçiş yapabilir.