1. Deneyimli Akademisyenler
Finans – Bankacılık ve Sigortacılık bölümü / Bankacılık ve Sigortacılık Programı, alanında uzmanlaşmış, belli alanlarda akademik çalışmaları olan ve bu alanlarda teknolojik gelişmeleri takip edebilen ve günün değişen koşullarına uygun donanıma sahip öğrenciler yetiştirebilen yetkin bir eğitim kadrosuna sahiptir. Eğitim Kadromuz;
Dr. Öğr. Üyesi Sinem Yavuz
Öğr. Gör. Suat ARIĞ
Öğr. Gör. Tolga GÜREŞ
2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar
Bankacılık ve Sigortacılık Programını başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerimiz ekonomi, banka ürün ve hizmetleri, sigortacılık, pazarlama ve dijitalleşme alanlarında almış oldukları teorik ve uygulamalı derslerin yanı sıra 30 günlük zorunlu staja ilave olarak +1 Eğitim modeli sayesinde işyerlerinde tam zamanlı olarak çalışma olanağı bulmaktadır. Bu sayede iş dünyasında talep görmekte ve rahatlıkla istihdam edilmektedir. Mezunlarımız mali kurumlarda ihtiyaç duyulan kadrolar ve özel sektörde finansal hizmet veren işletmeler için ara eleman olarak görev alabilmektedirler. Ayrıca gerekli şartları sağlamaları halinde lisans eğitimine başvuruda bulunabilirler.
3. Sosyal ve Kültürel Ortam
Geyve MYO’nda bulunan program, Sakarya’nın Geyve ilçesinde bulunan Geyve Meslek Yüksek Okulu binasında eğitim ve öğretime devam etmektedir.Bina 2 katlı olup 1. ve 2. katta derslikler ve bilgisayar laboratuvarı, öğretim elemanı odaları, toplantı salonu ve kütüphane bulunmaktadır. Öğrencilerimiz Geyve ilçesine ait içerisinde yüzme havuzu, kütüphane, kafeterya, oyun alanları, bulunan Geyve gençlik merkezinden de faydalanabilmektedirler.
Ayrıca öğrencilerimiz üniversitemizin sahip olduğu Sapanca gölüne nazır kampüs alanımızda bulunan sosyal imkanlardan, sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyetlerden de faydalanabilmektedirler.
4. TYÇ ve Akreditasyon
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik
İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.
Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.
+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.
2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar
-Dış Ticaret Programı
(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri
-Bankacılık / Bankacılık ve Sigortacılık / Finans ve Bankacılık /Sigortacılık / Sigortacılık ve Risk Yönetimi -Ekonomi / İktisat /Kamu Yönetimi / Maliye - Sermaye Piyasası - Aktüerya - Uluslararası Finans / Uluslararası Finans ve Bankacılık / Uluslararası İşletme Yönetimi / Uluslararası Ticaret / Uluslararası Ticaret ve Finansman / Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik / Uluslararası Ticaret ve Lojistik