Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek Yüksekokulu’nda Geyve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Geyve İlçe Jandarma Komutanlığı, Geyve İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Geyve İlçe Müftülüğü’nden temsilcilerin katılımıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Eğitimi” verildi.

Hedef kitle olarak erkek öğrencilerin belirlendiği eğitimde, kadına yönelik şiddet toplumsal, hukuki ve dini boyutlarıyla ele alındı.

Kadına yönelik şiddetin toplumun temel değeri olan aile yapısına da zarar verdiği, ailedeki çocukların da yaşanan şiddet olaylarından olumsuz etkilendiği belirtilerek, “Şiddeti Bir Çözüm Değil Bir Sorun Olarak Gören, Sorumluluk Sahibi Erkek” olmanın gerekliliği vurgulandı. Kadına dönük şiddetin bir suç olduğu ve kanunlardaki yaptırımları paylaşıldı.

Eğitimi takip eden SUBÜ Geyve Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Taha Dursun, faydalı eğitim için katılımcılara teşekkür etti.