SUBÜ Geyve MYO ev sahipliğinde milli mücadelenin önde gelen isimlerinden Ali Fuat Cebesoy’un 56’ıncı vefat yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek Yüksekokulu Alifuatpaşa Eyüboğlu Yerleşkesi’nde milli mücadeleninin önde gelen isimlerinden Ali Fuat Cebesoy’un vefatının 56’ıncı yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Programa Geyve Kaymakamı Murat Güven, Geyve Belediye Başkanı Metin Atalay, ilçe protokolü, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programda şehitlerin ve hayatını kaybeden gazilerin ruhları için Kuran-ı Kerim okundu. Alifuatpaşa Ortaokulu öğrencileri milli mücadeleyi ve Ali Fuat Cebesoy’u anlatan şiirler okurken, program sonunda helva ikramı yapıldı.

Anlamlı bir programdı
Programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Geyve MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Taha Dursun, “Milli mücadele dönemi ve Türk siyaseti için önemli bir değer olan Ali Fuat Cebesoy’un anıldığı bir programı düzenlemekten şeref duyduk. Yerleşkemizin isminde de bu kahramanın adının yer alıyor olması programı ayrıca anlamlı kıldı. Üniversitemizin birimlerinin bulunduğu yerlere katkı sağlıyor olması ve yerel taleplerin karşılanmasında çözüm üretmesi oldukça sevindirici” diye konuştu.