Ana içeriğe atla

SUBÜ Geyve MYO’da “Çölyak Hastalığı Farkındalık Haftası” kapsamında bir bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Geyve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Diyetisyen Tuğçe Yurdakul öğrencilerle bir araya geldi.


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Geyve Meslek Yüksekokulu Alifuatpaşa Eyüboğlu Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte çölyak hastalığının ne olduğu, belirtileri, tanı yöntemleri ve tedavi sürecine ilişkin bilgiler öğrencilerle paylaşıldı. Glutensiz yaşamın önemi ve beslenme önerileri üzerine de bilgilendirmelerde bulunulan program, öğrencilerin soruları ve katkılarıyla interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.


Topluma hizmet uygulamaları kapsamında düzenlenen etkinliğe ilişkin konuşan Geyve MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Faruk Yahşi “Toplumun sağlık okuryazarlığını artırmak, öğrencilerimizi bu konularda bilinçlendirmek ve yerel paydaşlarımızla iş birliği içinde çalışmak bizim için önemli. Çölyak hastalığı gibi özel beslenme gerektiren durumlara dikkat çekmek, sosyal farkındalık bilincimizi geliştirmek açısından faydalı bir etkinlik oldu.” dedi.

Galeri